Úspěšný rok 2017

16.10.2017 10:01

Letošní rok byl pro nás velmi náročný, ale snaha nesla své plody. Celkem jsme se rozrostli na 54 členů, i když někteří odpadli, tak stále rosteme! Většina mládeže během roku absolvovala poměrně dost závodů i (na Jih Čech) ve vzdálených destinací - žebříčky B, štafety. Začali jsme jezdit i na vícedenní závody – Velikonoce ve skalách či Vysočina cup. K závěru sezóny jsme jeli společně se všemi Jihočechy na mistrovství štafet a oblastních výběrů, kde jsme sice neudělali super výsledky, ale nasbírali jsme velmi cenné zkušenosti a utužili tým. Nasazení celého týmu se vyplatilo a o uplynulém víkendu, kdy skončila závodní sezóna v orientačním běhu memoriálem Antonína Reidingera – Vodňanský kapr, kde byl vyhlašován i Jihočeský žebříček, obsazoval písecký oddíl v mládežnických a juniorských kategoriích přední místa. V kategorii D14 skončila Markéta Balková na 2. a Jana Pazderníková na 3. místě. Prachatická posila Kateřina Karbusová brala 2. příčku v kategorii D18. Petr Pazderník a Šimon Hrdlička 3. místo H10 a H12. Vítězem kategorie H14 se stal Vojtěch Velát. Adam Valenta a Vít Neužil brali v kategorii H18 2. resp 3. místo. V dospělých kategoriích obsadila Eva Paulerová první místo v D55, Petr Bečvář byl první v H20 a druhé místo v  H21 obsadil Vojtěch Blažek a vítězem H35 se stal Lukáš Šmahel.  

Z pohledu pořádání závodů bylo vyvrcholením orienťácké sezóny celostátní závody žebříčku B-Čechy v Klukách u Písku, kterého se zúčastnilo přes 1100 závodníků z celé republiky. Kromě Béčka jsme udělali plno pěkných akcí. Pro základní a střední školy v červnu uspořádal přebor píseckých škol ve sprintu. Na závěr prázdnin se podílel na pořádání Dobrodružného Písku – Písecké cyklování a Věže. Na konci září pak pro komunitu na Hradišti již druhý ročník podařené akce Hradišťský běh a pro našeho partnera E.on jsme udělali zaměstnanecký den, kam kromě zaměstnanců dorazili i klienti Arpidy ČB, nebo Táborské Kaňky. Pokud to půjde, pokusíme se příští rok pro ně udělat na Jihu málo vídaný O-trail. Letošní poslední závody v orientačním běhu , které pořádáme je (Vá)noční bloudění dvojic 16.12 a pokud vše klapne tak sněhuláka 17.12 na mapě Cvrčkov v Prachaticích, takže je na co se těšit.

A co očekávat v příštím roce? Naši svěřenci budou bojovat o účast na ZODM 2018. Pokud postavíme štafety, tak klubový pohár štafet, určitě se někteří pokusí umístit v žebříčku B. Z pohledu pořadatelství budeme pořádat v zimních měsících školení R3 a jihočeský noční indoor sprint. Hlavním závodem, ze kterého máme trochu „bobky“, bude společně s VTA žebříček A v Táboře. Potom školní přebory – Písecké a možná s VCB ty jihočeské. Prostě toho bude moc, ale tým už máme velký, zkušeností jsme letos nabírali dost a tak se hooooooooooooooodně těšíme!!!

Vojta Blažek