Mistrovství Jč ve sprintu 10.4.

15.04.2016 10:34

Po nočním mistrovství v Dobříši se v neděli 10.4 další závodníci našeho klubu zúčastnili sprintu v Trhových Svinech.  

Krásný závod uspořádal oddíl VCB. Na závod jsme přijeli ve složení Honza Žák, Emma Körnerová, Gabča Janovská, Majda Feitová a já (Vojta Blažek). V poměrně chladném počasí a neznámém prostředí křivolakých uliček Trhových Svinů holky zabojovaly v kategorii D16 (1,5km a 16k) a v prvním závodě sezóny obsadily skvělé 5. – 7. místo. Ztráta na vítězku činila okolo 3 minut. Škoda několika chybiček, protože Gabča se dlouhou dobu držela okolo 3. místa.  Největší chybou bylo přeběhnutí předposlední kontroly, kterou si holky prohlédly při rozběhu a byly si jisté, kde ta kontrola je a přestali koukat do mapy!!! Jestli to udělají příště dostanou za uši!!Honza byl nakonec v H55 (1,5km a 18k) DISK, protože nenašel jednu kontrolu! To bylo asi způsobeno dlouhou absencí na závodech kvůli zranění. Prostě dlouho nebyl na mapě :) Nejlépe se vedlo  mě. O jednu minutu mi uniklo první místo a možnost startovat na republikovém mistrovství. Vítězem v kategorii H21 (2,2km a 21k) vyhrál Petr Klimeš z Křemže, kterému gratulujeme k postupu a budeme ho sledovat a držet palce 7.5 v Uherském Brodě. (možná, že bude přenos v televizi!) stejně tak ostatním jihočeským nadějím:  Janě  Svobodové (D18KTA), Martině Teringlové (D21VCB), Adamu Gottfiedovi (H16VCB), Vojtovi Růtovi (H20KTA).

Po sprintu následovaly sprintové štafety, kde bojovalo duo Emma a Gabča. Na první úsek se postavila Emma, která odběhla ve velmi solidním čase a předávala Gabče štafetu na průběžném 10. místě.  Na druhém úseku Gabča trochu zabloudila a předávala na 15. místě, ale zbylé dva úseky holky odběhly v krásných časech (III. 14:42! a IV. 15:16!), díky tomu, ve velmi silné konkurenci orienťáckých matadorů, obsadily 13. místo.

Výsledky i s mezičasy sprintu naleznete zde a štafety zde.

Zítra odjíždíme na soustředění do Pracova, kde natrénujeme na mistrovství na krátké v Táboře. Pevně věřím, že na tomto závodě Písek opět zaboduje. Na závod nás pojede pěkná kopice – asi 18. Největší naděje vkládám našim holkám. Třeba si i některá ten postup na republiku vybojuje :)

 

Vojta Blažek – předseda a trenér

Honza dobíhá ke sběrce. To už věděl, že bude DISK

Cílem probíhá Gabča v čase 18:24

 Emma si "píchá" sběrku v cíli uvidí čas 18:50

Majda probíhá cílem po strhujícím finiši v čase 18:39

Bedna druhé místo díky času 17:14

Na první úsek vybíhá Emma 3 zleva

Emma předává Gabče po prvním úseku v čase  16:21

 Gabča v závěru 4. úseku