Krátká v Táboře

26.04.2016 09:18

V sobotu jsme byli na krátké v Táboře. Počasí vyšlo naprosto perfektní, nepršelo, nebyla zima - prostě akorát. 

Přijela nás pěkná kopice (18 lidí) :) bylo by to na mikrobus :)

Nejmladší závodnice Lada a Amálka zaběhly svoje HDR velmi solidně. V kategorii HF startoval Ivo Sobotka, který bral zlatou!  Parádně se s tratí v kategorii H12 popral Vojta Velát, který si doběhl až na bednu, škoda zaváhání na 6. Kontrole, kde to zazdil a ztratil skoro 7 minut. V žákovských kategoriích zabojovala i Lucka, která v D14  skončila 3. – škoda chybiček na 4. a páté kontrole, bylo by to bývalo lepší, a Markéta, která si doběhla také pro 3. Místo v D12 – nebýt chyby na 4. Kontrole bylo by to jistě stříbro. Radim se v H14 držel celou dobu na krásném 2. místě, bohužel špatně razil 8 kontrolu a doběhl DISK. Příště si dá určitě velikej pozor a počká, až mu kontrola pípne! Holky v D16 makaly, co mohly, ale chybky chybky dělaly, takže na bednu to nebylo. Nejlíp doběhla Gabča na 5. místě – chyba na 10 a 12 jí to pokazily. 10 kontrola potrápila i Ráchel. Barča šla nejdéle devítku a 3. kontrolu. Je stále co zlepšovat, ale hlavní je, že doběhly a ve zdraví našli cestu do cíle.

Své orientační schopnosti potvrdila Eva, která brala zlatou v D55. Váša, ač nebyl skoro rok na závodech, proletěl les v H55 nejrychleji a bral také zlato! My ostatní dospěláci jsme bojovali, co to šlo, ale na bednu to nebylo. Já jsem to podělal na 10 – spetl jsem si hustník, 14 čuměl jsem do mapy a přeběhl kontrolu a na 18 mě zpomalily obří ostružiny, kterých bylo v lese požehnaně, na každé jsem nechal kolem 2 minut, takže tomu odpovídala ztráta na Vaška Pelců ze Strakonic 7 minut, celkově teda 9. místo. Květa doběhla v D35 na krásném bramborovém místě- mohla bejt bedna ale 8 s 9 to zhatily. Bylo vidět, že tratě nejsou úplně jednoduché v H35 měli problémy skoro všichni, ale zabojovali a na 5. místě doběhl Martin Kopecký, kterému bedna unikla o necelé 3 minuty – ty ztratil na 7. a 13. kontrole. Libor zazdil 7. a 9. a doběhl 7. Nejvíc bojoval s mapou a terénem Otta, hlavně s kontrolou 12., kde ztratil skoro 5 minut. Cílovou čáru proběhl na 9. místě. V kategorii P si pro krásné druhé místo doběhl tatínek Markéty, k prvnímu místu chybělo „jen“ necelé 2 minuty.

 

Všem gratuluji ke krásným výsledkům a děkuji za parádní reprezentaci našeho oddílu. Byli jsme vidět!!! Díky a příště už nebudeme kufrovat a vybereme všechny bedny, co půjdou. Dobrá zpráva je, že se nikomu nerozvázaly tkaničky!

 

Za OPI VOjta Blažek - předseda a trenér

 

Výsledky zde: http:/ /oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3342

Fotky zde: https://www.zonerama.com/Hellen/Album/1463689

 

Lada a Lenka Sobotkovi vyrážejí na HDRZvolit správný postup je základ